gadis nipszz

Jumaat, 24 Ogos 2012

My Heart
Aku menangis bukan kerana aku memerlukanmu , bukan kerana aku mahu kau kembali padaku tetapi aku akhirnya menyedari aku terpaksa belajar untuk melepaskan kau pergi . . andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan , lebih baik cinta itu tidak pernah hadir . . aku pasrah . .

Jika kamu menadah air biarlah berpada . .  .
Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ianya  begitu teguh . . .
Cukuplah sekadar KEPERLUANMU sahaja . . .
Kerana apabila ia mula RETAK . . tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula . . .
Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja . .

Begitulah juga . .

aku tak nak terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ianya bukan faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna , sedangkan jika aku boleh memaafkan KESILAPAN orang yang aku sayang dan akur  denganKELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang sudah aku MILIKI , aku akan BAHAGIA , BAHAGIA dan terusBAHAGIA . . itu lebih bermakna !!
" Begitu hidup ini tiada yang abadi yang patah kan tumbuh yang hilang kan berganti , namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang "Tiada kasih yang lebih manis daripada KASIH CINTA dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada PUTUS CINTA . . saya terpaksa mlepaskn awak wlaupun hati rasa tak rela . . saya bukan la pempuan yg terbaik utk awak . . maybe saya lebih suka dan bhagia meliht awak dgn pempuan yg slme ni awak idamkn . . saya bkn mlepaskn awak sebab saya dah de perganti awak . . saya tak pernah curang dengan awak . . soal cinta adalah soal hati . . ia juga soal jodoh . . manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita . . melupakn seseorg yg disayangi amat sukar bagi saya tapi saya tak pernah mnyesal dgn kputusn saya . . jika kita mencintai seseorg, kita akn sntiasa mendoakannya wlaupun dia tidak berada di sisi kita . . CINTA SEJATI ialah apabila kita masih mampu tersenyum jika terpaksa melepaskannya pergi . .Awak . .
Sebelum saya melepaskan awak . .
Hari ini . . kat sini . .
Saya ingin mengatakan . .
Semua ini untuk awak . .
Sebab kenal awak ANUGERAH TERINDAH PERNAH SAYA MILIKI . .
Terima kasih awak . .


p/s : beringatlah , urusan jodoh tidak kemana . . sedia tercatat seungkap nama Loh Mahfuz untuk kita . . ianya urusan yang pasti . . apa yang tak pasti , sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya . . Wallahu'alam ~ . .  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

eiyda.aliep@yahoo.com